Trauma / EMDR

Je leven verliep gewoon normaal tot die ene ingrijpende gebeurtenis of ervaring. Het is nu al even geleden maar het beïnvloedt nog steeds je leven. Het lijkt alsof het gisteren is gebeurd en niet al een paar weken, maanden of zelfs jaren geleden.

Je vermijdt bepaalde situaties, bent angstiger of meer onzeker geworden. Je voelt je somber en hebt moeite om je te concentreren. Slapen en/of eten kan moeizaam gaan. Het liefste denk je niet meer terug aan wat er is gebeurd, maar soms word je plotseling overspoeld door de herinneringen.

Als jij je in bovenstaande herkent kan het heel goed zijn dat je door de ingrijpende gebeurtenis een trauma hebt opgelopen. Schokkende gebeurtenissen zijn er in allerlei soorten en maten maar ook bij minder ernstige gebeurtenissen kunnen er klachten ontstaan die na enige tijd maar niet verdwijnen.

Het goede nieuws is dat er een behandeling bestaat die EMDR wordt genoemd waarin de klachten die je hebt sterk kunnen verminderen. 80% van de cliënten die deze behandeling volgen merken op korte termijn een significante verbetering in de klachten die ze hadden.

Wil jij deze behandeling ook volgen of heb je hier vragen over, stuur me dan een bericht, dan kijk ik wat ik voor jou kan betekenen.