Behandeltraject

trajectafbKennismakingsgesprek

Wanneer je graag meer wil weten over het volgen van een behandeling bij Psychologiepraktijk Borkent kun je contact opnemen om een kennismakingsgesprek te plannen. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend. Op deze manier kun je kijken of je een klik met mij hebt. Het is belangrijk dat je je op je gemak voelt want dan zul je meer uit de behandeling kunnen halen.

Intakegesprek

Wil je na het kennismakingsgesprek aan de slag dan zal het intakegesprek gepland worden. Dit is een gesprek waarin we proberen om het probleem of de problemen waar je tegenaan loopt helder te krijgen. In dit gesprek stel ik veel vragen over je huidige leefsituatie en bezigheden, maar ook over je achtergrond en je gezin van herkomst. Dit gesprek duurt 60 minuten en hier zijn kosten aan verbonden (zie tarief en vergoedingen).

Behandelplan

Op basis van deze informatie maak ik een voorstel voor een behandelplan. Het definitieve behandelplan stellen we samen op, jouw persoonlijke doelen zijn hierin leidend. In het behandelplan nemen we ook op hoeveel gesprekken er naar verwachting nodig zijn. Een gangbaar aantal is tussen de 4 en 15 gesprekken.

De behandeling zal erop gericht zijn jou te helpen meer inzicht te krijgen in je gedachten, gedrag en gevoelens. Wanneer je beter begrijpt waarom je bepaalde dingen denkt, voelt of doet is de eerste belangrijke stap al gezet om dingen te veranderen.

De gesprekken vinden in eerste instantie wekelijks of tweewekelijks plaats, net wat wij samen het beste vinden. In het verloop van de behandeling kan in overleg de frequentie verlaagd worden.

Wachtlijst

Ik heb momenteel een relatief korte wachtlijst. Zodra je contact met mij hebt opgenomen kunnen we over acht tot twaalf weken aan de slag.

Leeftijdsgrens

Iedereen van 18 jaar of ouder is welkom bij Psychologiepraktijk Borkent. Cliënten onder de 18 jaar kunnen worden doorverwezen.