Verslaving

Elke keer trap je er weer in; je drinkt, rookt of gebruikt teveel. Het is zo moeilijk om maat te houden en afspraken die je met jezelf hebt gemaakt kom je keer op keer niet na. Je wordt er moe van. Je merkt nu ook dat het invloed begint te krijgen op je werk, relatie of financiën. Het is tijd voor jou om aan de bel te trekken!

Verslaving gaat niet alleen om middelengebruik. Ook af en toe een computerspel doen of wat geld in een fruitautomaat gooien kan ongemerkt overgaan in een verslaving. Wanneer ga je de grens over van gewoon plezier naar een verslaving? Als je merkt dat je telkens de afspraken die je met jezelf maakt niet nakomt en dat het een negatieve invloed begint te krijgen op andere gebieden van je leven (werk, relatie, zelfbeeld, etc) dan kun je verslaafd zijn.

Een verslaving is geen bewuste keuze, maar door allerlei omstandigheden kun je steeds meer gaan gebruiken of meer gaan doen. Op een dag word je wakker en realiseer je je dat het niet goed is wat je doet, en dat je eigenlijk meer drinkt, rookt, gokt of games speelt dan je ooit van plan was om te doen. Dan begint vaak het proces om te minderen. Sommigen lukt dat helemaal zelf, anderen hebben hier een flinke steun in de rug bij nodig.

Voor deze laatste groep mensen bied ik bekwame ondersteuning. We gaan praktisch aan de slag met het verminderen van je gebruik, maar we kijken ook naar de onderliggende factor. Wat was de reden dat je meer bent gaan drinken, roken of gamen dan je eigenlijk wilde? Vind je het moeilijk om met stress om te gaan, druk je je gevoelens liever weg, of ga je over je eigen grenzen heen? Samen gaan we op zoek en pakken de wortel van het probleem aan.

Ik heb geen wachtlijst, zoals andere grote instellingen. Op het moment dat je je aanmeldt ontvang je binnen een week een reactie om een afspraak in te plannen wanneer het jou uitkomt.